Børneyoga for hele familien

Mindfulness for Børn

Børneyoga er fantastisk effektivt til at bekæmpe den frygtede, men heldigvis uskadelige, kedsomhed

Er du ved at løbe tør for ideer til hvad du kan lave med dit barn? 

Må jeg foreslå børneyoga? Yoga for børn og hele familien kan nemlig være en hel del andet end træning.

Med børneyoga slipper du og dit barn fortiden og træder ind i nutiden. Her er ingen krav til præstation, her skal I blot være, lige som I er.

Børneyoga er fantastisk effektivt til at bekæmpe den frygtede, men heldigvis uskadelige, kedsomhed.

Vil du og dit barn prøve børneyoga sammen med mig?

Prøv børneyoga med et månedabonnement, for at se om det er noget for jer. Her betaler du kun for en måned ad gangen, og kan opsige når som helt. Der er ingen binding, ud over den måned du har betalt.
Vi har mange medlemmer, der bliver hos os længe, og har derfor valgt  også at tilbyde muligheden for at købe adgang en gang for alle til en meget fordelagtig pris.

Pia og Storm laver børneyoga.

De mange fordele ved yoga

I vores moderne samfund bliver mange børns fysiske og mentale helbred udfordret af de mange påvirkninger, de hver dag er udsat for. Mange børn føler sig stressede, ikke gode nok, har svært ved at sove og der ses endda stigning i antallet af børn med depression. Det er blevet helt almindeligt med en stillesiddende livstil, som medfører nedsat muskelstyrke, muskelspændinger, nedsat mobilitet og stramme/forkortede muskler til følge. 

Børneyoga tilbyder et sjovt alternativ til det præstationsdrevne miljø, som mange børn lever i

I børneyoga skal det ikke se ud på en bestemt måde, gøres på en bestemt måde og det er helt i orden at opfinde sine egne yoga stillinger og kalde dem lige hvad man vil.
I yoga er det godt at lytte til kroppen og respektere dens grænser og lave yogastillingerne lige på den måde der føles ok og rart for kroppen.
 
På denne måde stimulerer børneyoga den iboende kropslige intelligens.
Den alle børn har, men som de ofte bliver nød til at pakke langt væk for at kunne leve op til de krav der stilles i det moderne samfund.
Fx, ved skolestart, når deres krop fortæller dem, at det er tid til bevægelse for at imødekomme kroppen og hjernens behov (hjernen udvikler sig og modnes ved bevægelse). Her må børn hurtigt lære sig at overhøre dette for at imødekomme skolen krav og undgå negativ feedback.  Allerede ved skolestart er der altså her en ubevidst stressfaktor, for vi har også brug for at høre til og føle os trygge. Og det er jo svært hvis vi hele tiden får fortalt, at det der falder os naturligt er forkert eller møder afvisning. 

Yoga giver børn bevægelse, styrke, smidighed, udvikler kropsbevidstheden og hjælper dem til at slappe af, finde ro og tryghed i sig selv.

Der er intet pres i børneyoga og det kan laves på mange forskellige måder og har en legende tilgang. Helt uden at italesætte det over for børnene, fremmer yoga selvværd, samarbejde og medfølelse, både med sig selv og andre.
Det gør det  nemmere at møde livets udfordringer. 
Yoga for børn til hele familien, hjemme i din stue

Det er nemt at få børn til at lave yoga når vi voksne er med, og det er lige så gavnligt for os

Det er ikke altid vores børn gider at lave yoga (Og får de valget mellem at spille iPad og yoga, gæt så hvad de vælger😄). 

Men går jeg igang med yoga øvelser (og iPad er gemt langt væk), så går der altså ikke ret lang tid før ungerne også lige skal prøve. Og vupti, så har vi lige pludselig en stjernestund sammen. Lige herhjemme, på en hel almindelig hverdag❤️

Pia, mindfulness-mor, forfatter til og stemmen i vores børnemeditationer, forfatter til børneyoga, qi-gong programmerne og sanselegene. Fysioterapeut og psykomotorisk terapeut.

Pia Holgersen fra Mindfulness for Børn psykomotorisk fysioterapeut

Du behøver ingen erfaring med yoga for at lave yoga med dit barn

Jeg har, sammen med min yngste søn Storm, lavet yoga videoer, lige til at sætte i gang på en computer, tablet, eller dit fjernsyn.

Der er historier hvor vi laver forskellige yoga stillinger der passer til historien, der er yoga uden historier men med et tema og så er der masser af små mindfulness øvelser med fokus på åndedrættet.

Vores børneyoga videoer kan bruges af

Du behøver ingen erfaring med yoga for at lave yoga med dit barn

Som forælder kan du bruge yoga sammen med dit barn til at finde ud af, hvad der rører sig i dit barn. Prøv at tale om, hvad I hver især oplevede, tænkte eller følte, da I lavede yoga sammen. Der er ingen rigtige eller forkerte svar og prøv at lyt uden at komme med løsninger eller kommentarer. Lyt med åbenhed, nysgerrighed og kærlig venlighed, så vil dit barn også lære dette❤️

Kan du se dig selv i en hyggestund med dit barn, hvor nærværet er i fokus uden en stor indsats fra din side?

Få adgang til yoga videoerne i vores app, Mindfulness for Børn

Mindfulness for børn er en lille familievirksomhed, hvor vi dagligt arbejder på nyt indhold til appen, holder os opdaterede på nyeste viden og gør os umage med at give den bedste hjælp og vejledning. 

Hos os behøver du ikke at finde de store penge frem for at få det bedste, for vi har valgt at lægge alt vores gode materiale i et abonnement, som du nemt kan opsige når som helst, hvis det ikke lige er dig. Vi samler nemlig på glade medlemmer.  

Du og dit barn kan i abonnementet også se vores andre bevægelsesvideoer med børne qi gong og sanselege, blive guidet i ro med en af de mange børnemeditationer og lytte til vores populære godnatmeditationer, som efterhånden har fået tusindvis af børn til at falde i søvn.

 

Du får adgang til…

Skal du også prøve Mindfulness for Børn appen? 

Du kan altid tage blot en enkelt måned og så beslutte, om det er noget for jer.

 

Bliv medlem og hjælp dit barn allerede i dag.

Scroll to Top

Har du et barn med angst?

Hej, jeg hedder Pia. Med en baggrund indenfor fysioterapi, psykomotorik og afspænding, har jeg udviklet minikurset ‘ Hej Angst,’ der er designet specielt til forældre med børn i alderen 5-9 år.

Fagligt og personligt forstår jeg udfordringerne ved at være forælder til et barn med angst. Det er frustrerende og skræmmende når angsten hæmmer barnet, og den tilbudte hjælp ikke virker, eller kun hjælper lidt.

Savner du konkrete og let anvendelige redskaber, så du både kan støtte dit barn her og nu og klæde dit barn på til at håndtere og dæmpe angsten selv, når du ikke er i nærheden?

 Det kan jeg hjælpe dig med!

Pia Holgersen fra Mindfulness for Børn psykomotorisk fysioterapeut

Jeg glæder mig til vi ses ❤️ Pia