FAQ

Spørgsmål?

Her finder du svaret på de spørgsmål, vi oftest får om mindfulness til børn.

Mindfulness er en måde at træne sig til at være til stede i nuet, mærke, hvordan man har det, og slippe de dømmende tanker. Mindfulness giver en indre ro, mindre stress, stopper tankemylder og gør det nemmere at styre (negative) tanker, følelser og reaktioner. Øvelser, der er gode til at træne mindfulness, er: meditation, yoga, kropsscanninger og opmærksomhedsøvelser.

Meditationerne kan bruges af børn fra 5 år og opefter. Hvis barnet ikke har lyst til at deltage, er det vigtigt at respektere det. Men vær ikke bange for at prøve det igen en anden gang, når barnet er mere i humør til det. Er guidede meditationer slet ikke sagen for dit barn, kan du hjælpe det med at skærpe opmærksomheden med andre øvelser som f.eks. sanseøvelser eller lege.

Når børn skal lære at meditere, er det vigtigt, at interessen eller ønsket kommer fra barnet selv. Du kan opmuntre dit barn til at meditere, men det skal være frivilligt for barnet. Vær tålmodig i starten. Nogle børn skal høre meditationerne flere gange, før de begynder at falde til ro af dem. Brug selv meditationerne, så det bliver noget I gør sammen.

Ja. Vi har med vilje lavet øvelserne så nemme, at alle kan være med – også mor og far, hvis de har lyst til at blive strakt igennem.

Qi-gong er langsomme, flydende bevægelser, man laver stående. Bevægelserne gør, at dit barn får en bedre fornemmelse af sin krop, og det træner barnets evne til at fokusere. Qi-gong styrker barnets (og din, hvis du vil være med) mobilitet, smidighed og kredsløb, lige som yoga gør, men øvelserne kan for nogle føles nemmere.

Vi er selv meget opmærksomme på skærmtid hjemme hos os. Videoerne i Mindfulness for Børn-universet gør netop, at barnet får slappet af og får mærket efter, hvordan det har det inden i. Det betyder, at det får en god, sund pause for de mange indtryk og stimuli, der tærer på koncentrationsevnen og gør barnet træt. I vores verden er meditationsvideoerne en god slags skærmtid, fordi de inviterer til reflektion.

Mht. godnatmeditationerne forstår vi godt, hvis du er bekymret for skærmtid lige inden sengetid. Vores egne børn har været glade for dem, og meditationerne har hjulpet dem til at falde i søvn hurtigere og sove godt igennem. Er det anderledes for dit barn, så husk, at du kan nøjes med at bruge lydsporet til godnatmeditationerne, som kan afspille selvom skærmen er slukket.

Som medlem hos Mindfulness for Børn får du og dit barn adgang til vores webunivers med:

 

  • Meditationer, der hjælper børn og unge med at finde indre ro efter en travl eller dårlig dag
  • Godnatmeditationer, der gør det let at falde til ro og falde i søvn
  • Afslappende naturlyde, der beroliger helt ind i sjælen
  • Adgang til hyggeligt fællesskab for medlemmer, hvor vi støtter og hjælper hinanden
  • Mindfulness i bevægelse -børne yoga, qi gong og sanselege der dæmper uro

Efter prøveperioden koster medlemskabet kun 39,-(introtilbud) om måneden.

Der er nul binding. Du kan opsige det når som helst.

 

Som Anna siger:

”Dejlig app med gode overskuelige mindfulness øvelser til børn og
voksne. Alle pengene værd.”
-Anna Skindersoe

Videoerne fra webuniverset kan du ikke downloade. Til gengæld har du adgang til lydsporene fra videoerne, så dit barn kan lytte til dem hvor som helst og når som helst, selv når mobilens skærm er slukket.

Ja, selvfølgelig, du er velkommen til at skrive til Pia. 

Du kan melde dig til lige her > og få adgang til alle øvelserne og meditationerne med det samme.
De første 14 dage er gratis, så du og dit barn har god tid til at prøve det af.

Du skriver til os med det samme, så hjælper vi dig videre.
Brug kontaktformularen nederst på siden her, eller fang os på Facebook eller Instagram.

I den bunden af de kvitteringer du modtager på e-mail er der et link til at afmelde. Du er også meget velkommen til at skrive til os – så afmelder vi dig.

Har du et spørgsmål, du ikke kunne finde svaret på her?

Stil det henne på vores Facebookside, på Instagram eller skriv til os lige her på siden. Så giver vi dig svaret, så hurtigt vi kan.
Husk, der findes ingen dumme spørgsmål i vores univers.

Pia Holgersen fra Mindfulness for Børn psykomotorisk fysioterapeut
Scroll to Top

Har du et barn med angst?

Hej, jeg hedder Pia. Med en baggrund indenfor fysioterapi, psykomotorik og afspænding, har jeg udviklet kurset ‘ Hej Angst,’ der er designet specielt til forældre med børn i alderen 5-9 år.

Fagligt og personligt forstår jeg udfordringerne ved at være forælder til et barn med angst. Det er frustrerende og skræmmende når angsten hæmmer barnet, og den tilbudte hjælp ikke virker, eller kun hjælper lidt.

Savner du konkrete og let anvendelige redskaber, så du både kan støtte dit barn her og nu og klæde dit barn på til at håndtere og dæmpe angsten selv, når du ikke er i nærheden?

 Det kan jeg hjælpe dig med!

Pia Holgersen fra Mindfulness for Børn psykomotorisk fysioterapeut

Jeg glæder mig til vi ses ❤️ Pia